Betekenis van zilvergehaltes: wat betekent 925 zilver, 835 zilver en verzilverd?

08-09-2021
Zilveren armband

Betekenis van zilvergehaltes: wat betekent 925 zilver, 835 zilver en verzilverd?

Zilver is een veelgebruikt materiaal voor sieraden, maar het is belangrijk om te begrijpen wat verschillende zilvergehaltes betekenen bij het kopen of verkopen van deze voorwerpen.

925 zilver wordt ook wel sterling zilver genoemd en is de hoogste kwaliteit zilver die vaak wordt gebruikt in sieraden. Sterling zilver bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper, om het zilver harder en duurzamer te maken.

835 zilver is een lager zilvergehalte dan sterling zilver en bestaat uit 83,5% puur zilver en 16,5% andere metalen. Dit type zilver werd veel gebruikt in Europa tijdens de late 19e en vroege 20e eeuw.

Verzilverd betekent dat een sieraad bedekt is met een laagje zilver. Dit betekent niet dat het sieraad volledig van zilver is gemaakt, maar dat het een ander metaal bevat dat bedekt is met een laagje zilver. Verzilverd kan in verschillende kwaliteiten voorkomen, afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van het zilveren laagje.

Als je op zoek bent naar sieraden van hoge kwaliteit, dan is sterling zilver (925 zilver) de beste keuze. Als je op zoek bent naar een meer betaalbaar alternatief, dan kan 835 zilver een goede optie zijn. Verzilverd is een goede keuze als je op zoek bent naar decoratieve sieraden, maar het is niet de beste keuze als je op zoek bent naar duurzame sieraden voor dagelijks gebruik.