Oorprikken

Oorgaatjes prikken

Oorgaatjes kunnen bij kinderen al vanaf 3 maanden oud geschoten worden. Het is ook mogelijk om beide oortjes tegelijk te schieten zonder extra kosten.

Wil je beide oortjes tegelijk laten schieten? Dan raden we aan om een afspraak te maken, dit kan per telefoon of WhatsApp op 0623244585.

Kosten oorgaatjes schieten:
  • oorgaatjes zetten inclusief 18-karaats echt goud € 69,-
  • oorgaatjes zetten inclusief schietoorbellen van chirurgisch staal (zilver of goud kleurig) en sterilon (ontsmettingsmiddel) samen voor € 20,-
  • extra los sterilon (ontsmettingsmiddel) € 3,-

De oren kunnen iets gevoeliger zijn als de oorbellen net zijn geschoten, een lichte irritatie die max. 3 dagen duurt, is normaal. Gaat je oor echt pijn doen, wordt het rood en gaat het ook opzwellen? Dan kan het duiden op een ontsteking. Als je één van deze symptomen vertoont, neem dan contact op met de huisarts.

Verzorgen

Voor het verzorgen van de oorgaatjes hebben we een speciale vloeistof (sterilon).

Je moet 2 × per dag de vloeistof druppelen op het gaatje, dit doe je zowel aan de voorkant en achterkant van je oor. Na druppelen moet je de schietoorbellen een klein beetje draaien. Dit hoef je maar 2 weken te doen. Na 6 weken zullen je oorgaatjes genezen en dan is het mogelijk om andere oorbellen te dragen.

Het is aan te raden dat je binnen 6 weken als je gaat zwemmen of douchen een keertje extra sterilon te gebruiken om ontsteking te voorkomen.

Bij Star juwelier schieten we niet bij zwangere vrouwen!

oorprikken